Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Tízmillió forintos ingyenhitelt kapnak a kisvállalkozások

2021. február 12., péntek 08:31

Jelenleg a legfontosabb mindenki számára, hogy annyi védett ember legyen az országban, hogy a korlátozásokat „le tudjuk rúgni magunkról”, így pedig a legnagyobb veszteséget szenvedett ágazatokban is minél hamarabb vissza lehet térni az élet normális keretei közé – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott, péntek reggeli interjújában.

A miniszterelnök szerint a gazdaság javulását eredményezné, ha azokat, akiket vagy már beoltottak, vagy már átestek a víruson, ki lehetne engedni például a teraszos vendéglátóhelyekre:

már ezzel meg lehetne menteni több tízezer munkahelyet.

Úgy vélte továbbá, hogy az ország újraindítása lenne a legnagyobb segítség minden munkanélkülinek, és beszélt a kisvállalkozóknak szánt, tízmillió forintos hitelről is, amelyre szerinte óriási érdeklődés lesz.

A legnagyobb segítség a kisvállalkozó számára, hogy hirtelen hozzá tud jutni könnyen, kamatmentesen 10 millió forinthoz, amit csak 3 év múlva kell elkezdeni törleszteni, szóval akinek kell, vigye

– mondta, hozzáfűzve, hogy nyitott lenne rá, hogy amennyi igény van, ebből annyit is folyósítson a kormányzat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy számítani kell rá, hogy szakemberhiány lesz, sőt munkaerőhiányról is beszélt, emellett pedig egy soha – vagy inkább régen – nem látott lakásépítési lázra számít, hiszen a kisebb pénzű emberek számára kézzelfoghatóbb az otthonfelújítási támogatás, mint a csok, amikor egy önálló házat kell felépíteni. Orbán Viktor azt is mondta, hogy 

nehéz meló lesz az újraindítás, de ez meg fog indulni, és magyar gazdaság gyorsabban tér vissza arra szintre, ahol már a járvány előtt jártunk.

Rovatok