Index Vakbarát Hírportál

Háromszázmilliós beruházásból épül bicikliút Pécsett

2021. február 19., péntek 14:07

Pécs nyugati városrészében több mint négy kilométer hosszan építenek, illetve jelölnek ki kerékpárutakat egy európai uniós fejlesztés keretében − közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata pénteken az MTI-vel.

A márciusban induló beruházás az előző városvezetés által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 2016−ban elnyert 308 millió forintos forrásból. A fejlesztést teljes egészében támogatási forrásból valósítják meg. A fejlesztéssel egy több éves problémát oldanak meg, a beruházásnak köszönhetően kerékpárral biztonságosan elérhetővé válik a Pécsi Tudományegyetem orvosi karától nyugatra elterülő városrész − áll a közleményben.

A beruházásnak köszönhetően nemcsak a nyugati városrész és a városközpont között jön létre kerékpáros kapcsolat, de a fejlesztéssel javulni fog a Pécs és az közkedvelt orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is. A nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan őszig csaknem egy kilométer hosszan és mintegy 160 millió forintos fejlesztés keretében a városi vízszolgáltató is kicseréli a föld mélyében futó vezetékeket.

Rovatok