Index Vakbarát Hírportál

Újra elérthető az energetikai korszerűsítési kamatmentes hitel

2021. február 22., hétfő 15:44

Hétfőtől ismét lehet pályázni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramjának forrásaira.

Az MFB hétfői közleménye szerint

igényelhető kölcsön maximum 5 millió forintig.

Fontos változás, hogy 

 A továbbra is kamatmentes hitel újbóli megnyitása több fontos módosítás mellett történik – hívta fel a figyelmet a bank.

A kölcsönkérelmet a az MFB által kifejlesztett online hitelkérelmi rendszeren (OHR) lehet benyújtani, ami sokaknak megkönnyíti a dolgát, mindazonáltal az igénylők továbbra is kérhetnek személyes segítséget is az országszerte elérhető MFB Pontok hálózatában.

A lakossági energiahatékonysági hitelhez nem kapcsolódnak egyéb költségek, mint például a kezelési költség vagy az előtörlesztés díja. Az igénylőknek nem kell kamat- és árfolyamkockázattal számolniuk, vagyis a futamidő alatt csak a ténylegesen felvett hitelösszeget kell visszafizetni

– hangsúlyozta az MFB.

Az igényelhető hitelösszeg minimuma nem változik:

A Budapesten és Pest megyében élő ügyfelek a hitelprogram keretében utoljára 2021. június 30-án nyújthatnak be hitelkérelmet. A megkötött kölcsönszerződések alapján pedig utoljára 2023. június 30-án lehet kifizetést teljesíteni.

A hitelprogram részleteiről a palyazat.gov.hu oldalon és a www.mfb.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Rovatok