Index Vakbarát Hírportál

Jó eséllyel elérték a mélypontot az albérletárak

2021. február 26., péntek 13:57

Rekordmértékben alacsonyra süllyedt az albérletek ára februárban – írja az Indexhez is eljuttatott közleményében az ingatlan.com.

Januárban még éves szinten bő 10 százalékkal csökkent a KSH-ingatlan.com lakbérindexe, az előző hónaphoz képest már alig változtak a bérleti díjak. 

ez pedig arra utal, hogy vélhetően elérték a mélypontot.

Hozzátették: az ingatlan.com legfrissebb – februári – adatai szerint is éves szinten 20 százalékkal, 130 ezer forintra csökkent a kiadásra kínált budapesti lakások és házak bérleti díja. Januárhoz képest azonban nem történt változás, így ezek a számok is arra utalnak, hogy a fővárosban megállt az áresés.

A Budapesten kívüli albérletpiaci kínálatot nézve pedig az látszik, hogy néhány megyeszékhelyen – Szombathelyen, Kecskeméten, Zalaegerszegen és Egerben – 

januárhoz képest még nőttek is a bérleti díjak.

Kiemelték: érdemes azt is figyelembe venni, hogy a felsőoktatási keresztféléves képzések indulása miatt a január–februári időszak hagyományosan az év erősebb hónapjai közé tartozik az albérletpiacon – bár a hallgatók jelentős része most digitális oktatás keretében végzi tanulmányait. 

Emiatt nem tudni biztosan, hogy tartósak-e az idei változások, vagy csak átmenetileg állt le a bérleti díjak csökkenése – szögezték le. 

Rovatok