Index Vakbarát Hírportál

A Mészáros család cége bővítheti 2,3 milliárd forintért az MLSZ edzőközpontját

2021. február 28., vasárnap 17:18

Bruttó 2,3 milliárd forintos ajánlatával nyerte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által a telki edzőközpont kivitelezésére kiírt közbeszerzést Mészáros Lőrinc és családja cége – értesült a 24.hu.

A Gerecse-Plusz Kft. 2019 novembere óta képezi a Mészáros Lőrinc, Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és ifjabb Mészáros Lőrinc kezében lévő Fejér B.Á.L. Zrt. tulajdonát, ráadásul a lap úgy tudja, a főként fémmegmunkálással foglalkozó cég röviddel előtte mintegy 228 millió forint támogatáshoz is jutott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építőipari pályázatán.

A mostani egyben a legnagyobb összegű projektje a Gerecse-Plusz Kft.-nek eddigi fennállása alatt.

Az Orbán-kormány még 2016 decemberében döntött a telki edzőközpont körüli földek megvásárlásáról. Ezekből tízhektárnyit az MLSZ vagyonkezelésébe adott, itt épül fel a Mészáros-üzlet részeként két futballpálya, egy atlétikai futópálya, egy kapusedző pálya, egy szabadtéri fitneszpark, egy kombinált lábtenisz-streetball pálya, egy futópályával körbevett, 12 ezer köbméteres öntözővíz-tározó tó víztermelő kúttal és egy kis területű (22×42 méteres) műfüves labdarúgópálya.

Rovatok