Index Vakbarát Hírportál

A Szent Imre Kórház intenzív osztályán már lekapcsolták a villanyt

2021. március 1., hétfő 17:24 | aznap frissítve

Hétfő éjfélig él a meghosszabbított végső határidő, amíg az egészségügyi dolgozók aláírhatják a szerződésüket, amely belépteti őket a március 2-tól élő egészségügyi szolgálati jogviszonyba, amely új szabályaival alapjaiban alakítja át a teljes szektor életét.

Ha valaki egészségügyi dolgozóként nem írja alá a szerződést, ezzel egyúttal az ágazatban közalkalmazotti jogviszonyát is elveszíti, vagyis végső búcsút int a hazai állami egészségügynek. Várhatóan kedd reggelre derül ki, hány egészségügyi dolgozó vállalta az új feltételeket, és mennyien távoznak a rendszerből.

A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói ma már elbúcsúztak. Facebookra feltöltött bejegyzésükben, amelynek fotóján az osztály tizenhét dolgozója szerepel, ezt írják:

Nincs rosszabb érzés, mint amikor búcsúzni kell. Megköszönni, lezárni, elválni, majd elbúcsúzni. Nem lehet mit mondani. Nézel okosan, és csak azt várod, hogy mondjon valaki valamit. Valami szépet. Valami jót. De erre nincsenek szavak. Mi lekapcsoltuk a villanyt. 

Az Index az ügyben megkereste a budapesti Szent Imre Kórház vezetőségét az alábbi kérdésekkel:

Frissítés, este reagált a Szent Imre Kórház, a következőket írták:

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház orvosainak és ápolóinak döntő többsége már aláírta az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. Az új jogviszony kapcsán kizárólag az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon döntöttek másként a kollégák: az ott dolgozó 28 orvos közül 5 orvos és két rezidens távozik, az 54 szakdolgozóból pedig 17-en döntöttek a távozás mellett. Az ellátás zavartalansága intézményen belüli átcsoportosításokkal biztosított. A részleg vezetését az eddigi osztályvezető-helyettes főorvos vette át, az ápolásszakmai irányítást pedig a korábbi helyettes főnővér végzi. Az üres álláshelyek betöltése folyamatos.

Amennyiben ön nem írta alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, vagy aláírta, de van róla véleménye, kérjük, ossza meg velünk a gabayb@index.inda.hu e-mail-címen.

Rovatok