Index Vakbarát Hírportál

Ha lesz nyaralószezon, Krétára is repülhetünk Wizz Airrel

2021. március 18., csütörtök 22:16

A Wizz Air légitársaság már készül a közelgő nyári szezonra, és új, közvetlen járatot indít június 13-tól Budapestről a Kréta szigetén található Haniá tengerparti városba – tájékoztatta az MTI-t a légitársaság. Az új járatokra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül is.

Haniá Kréta második legnagyobb városa, kedvelt turistacélpont. A sziget észak-nyugati részén fekvő városnak jelentős történelmi múltja van.

A Wizz Air ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos az előre gondolkodás és a biztonság. A Wizz Flex szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatás esetén lehetőségük nyílik rá, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra.

A légitársaság az utasok és a személyzet egészsége érdekében tavaly bevezetett szigorú higiéniai óvintézkedésekkel dolgozik. A HEPA filterek kiszűrik a vírusok és baktériumok 99,97 százalékát a kabin légteréből, gondoskodnak a tiszta, fertőtlenített fedélzetről és csökkentik az emberek közötti indokolatlan érintkezést – írták.

A 2019-es pénzügyi évben az európai légitársaságok közül a Wizz Airnek volt a legalacsonyabb a szén-dioxid- kibocsátása. A légitársaság további 268 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, amelyeknek köszönhetően 2030-ig további harminc százalékkal csökkenti majd az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

Rovatok