Index Vakbarát Hírportál

Tállai András szerint az Orbán-kormány jól megvédi a gazdaságot a koronavírus-járvány hatásaitól

2021. március 21., vasárnap 09:23

Tállai András szerint a magyar kormány nagyon jól megvédi a gazdaságot a koronavírus-járványtól. A Pénzügyminisztérium államtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a munkáltatói adómentesség, a hitelmoratórium, a családtámogatások meghosszabbítása, a kamatmentes gyorskölcsön, a falusi kisboltok támogatása és a bértámogatások nagy segítséget jelentenek a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozóknak, munkavállalóknak és családoknak.

Mint ahogy azt már több kormánypárti politikus hangoztatta, Tállai András is leszögezte, hogy a magyar hitelmoratórium „egyedülálló” az Európai Unióban. Hozzátette: a kisgyermekes szülőket segíti a lejáró gyes-, gyed- és gyetjogosultságok meghosszabbítása.

Az államtitkár említette a kormány négyes kedvezményrendszerét, ami szerinte segíti a járvány által leginkább sújtott ágazatokat. Ide sorolta a katások adóelengedését, a munkáltatói adómentességet, a bértámogatást és a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt. A politikus kitért a kutatók és fejlesztők január óta újra elérhető bértámogatási programjára is. 

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön lehet a biztosíték arra, hogy Magyarországon lesz a leggyorsabb a gazdaság újraindítása

– húzta alá Tállai András. Az akár 10 millió forint hitelösszegig elérhető kölcsön, amely nemcsak kamatmentes, de három év törlesztési türelmi idővel kezdődik, elsősorban a járvány által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykedő mikro- és kisvállalkozások számára kínál segítséget és megoldást – tette hozzá.

Rovatok