Index Vakbarát Hírportál

Nyitnak a közműszolgáltatók ügyfélszolgálatai

2021. április 8., csütörtök 06:59

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteki nyitást javasol a közműszolgáltatók ügyfélszolgálatainak, az E.On és az Elmű–Émász már be is jelentette a félfogadás megkezdését.

A MEKH szerdai közleménye szerint a nyitásra alapos felkészülés után, az óvintézkedéseket betartva kerülhet sor. A fogyasztókat arra kérik, hogy lehetőség szerint az online alkalmazásokat használják. Ha elkerülhetetlen a személyes ügyintézés, foglalt időpontra érkezzenek az irodákba, és ügyeljenek az egészségvédelmi szabályok betartására – tették hozzá.

Az ügyfélszolgálati irodák nyitvatartásáról, az időpontfoglalás lehetőségeiről a szolgáltatók honlapjai, közösségi felületei, az irodáknál kihelyezett tájékoztatók és a telefonos ügyfélszolgálatok informálnak – írta a MEKH.

Az ügyfélszolgálatokat az Elmű–Émász, valamint az E.On is időpontfoglalással teszi elérhetővé péntektől. Irodáik a korábbi nyitvatartási rend szerint tartanak nyitva, az időpontfoglalás húszperces ügyintézésre szól. A szolgáltatók a MEKH-hez hasonlóan ajánlják a digitális ügyintézési lehetőségeket, személyes megjelenésnél pedig az előírások betartására kérik az ügyfeleket.

Rovatok