Index Vakbarát Hírportál

Még fizetnek is, ha Máltára utazik

2021. április 14., szerda 18:52 | aznap frissítve

A máltai kormányzat jelentős kedvezményekkel igyekszik arra biztatni az embereket, hogy idén nyáron minél többen utazzanak el a szigetre.

A View from the Wing nevű turisztikai portál szerint akár 220 eurónyi kedvezményt is kaphat az, aki idén utazik Máltára. Az intézkedés értelmében:

Ráadásul mindazok, akik a Máltától északnyugatra található Gozo szigetére utaznak, ezenfelül még további 10%-nyi kedvezmény kaphatnak.

Vagyis összesen legfeljebb 220 eurós támogatást lehet igénybe venni.

A visszatérített pénzt felerészben a kormányzat, felerészben pedig a vendéglátóhelyek fogják állni.  Az viszont még nincs tisztázva, hogy hány napot kell majd foglalni ahhoz, hogy a támogatást igénybe lehessen venni, vagy esetleg lesz-e olyan minimálisan befizetendő összeg, amit előírnak követelményként. 

A nyitást az teszi lehetővé, hogy Málta rendkívül gyorsan szervezte meg a saját oltási kampányát. Az országban hétfőn ismét kinyithattak az oktatási intézmények. A templomok vasárnap, a bezárt üzletek pedig április 26-án nyithatnak újra. 

A szállodák mindeközben már működnek is, bár egyelőre étkezni csak a szobákban lehet, mivel az éttermek és a bárok még nem nyithattak ki. A máltaiak a turizmus nagy nyitását idén június elsejére tervezik, vélhetően addig ez utóbbiak is kitárják kapuikat.

Rovatok