Már drágul a baromfi, és a java még hátravan az áremelésnek – derült ki az RTL Klub Híradójának az összeállításából. Egy átlagos magyar ember évente 35 kilogramm csirkehúst eszik meg. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a comb kilójáért 3, a csirkeszárnyért pedig 7 százalékkal kell többet fizetni, mint egy évvel ezelőtt.
Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács titkára azt mondta: a termelők költségei számottevően, 20-25 százalékkal megugrottak, miután kilőttek a takarmányárak, februárban ötéves csúcson jártak.
Ezt fokozatosan hárítanák tovább a fogyasztók irányába.
Raskó György agrárközgazdász úgy nyilatkozott: Magyarországon komoly a verseny, az élelmiszerláncok kordában tartják a baromfitermékek árait. Szerinte 10-12 százalékos drágulás a realitás.