Index Vakbarát Hírportál

MNB: újabb cégekkel bővült fogyasztóbarát otthonbiztosítási kalkulátor

2021. április 28., szerda 13:31

Már a Generali Biztosító Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. biztosító fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékei is elérhetők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján kialakított ingyenes kalkulátorának ajánlatai között. Így már féltucat biztosító ilyen szolgáltatásának összehasonlítására van mód. A piaci verseny további erősítésére létrejött platform pártatlan módon jeleníti meg az egyes ajánlatokat. A kiválasztott legkedvezőbbnek ítélt biztosítás megkötésére a biztosító online módon vagy más csatornán kereshető meg – írta a jegybank közleményében.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások ugyanakkora díjért az eddigieknél magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek, fölösleges többletszolgáltatások és -kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon, miközben a biztosítási szerződés egésze alatt ügyfélbarát kiszolgálást garantálnak.

Az MNB pénzügyi stabilitási és fogyasztóvédelmi szempontból is fontosnak tartja, hogy a lakásbiztosítások piacán élénküljön a verseny az ügyfelekért.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások alapcsomagja elemi károkra, illetve a háztartásokat egzisztenciájukban alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújt fedezetet. Az alapcsomaggal kapcsolatos káresemények tartalmát az jegybank egységesen, kötelezően határozta meg a biztosítóknak, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve.

Rovatok