Index Vakbarát Hírportál

A BKK helyesbítést kér a Fidesztől

2021. május 6., csütörtök 14:00 | aznap frissítve

Azt állítják, a budapesti Fidesz Facebook-oldalán valótlan információk jelentek meg.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön eljuttatott egy közleményt az Indexhez, melyben azt írják, „a Fidesz budapesti szervezeteinek Facebook-oldalán 2021. május 5-én délben olyan bejegyzés jelent meg, amely a Budapesti Közlekedési Központ tekintetében hamis, valótlan információt tartalmaz. A BKK a hamis információk helyesbítését kéri.”

A közlekedési központ egy szerda déli posztot idéz, mely „Bírságra van pénze a fővárosnak, mert a hanyag munkát nem tudják mellőzni” felvezetővel jelent meg.

 A poszt írói azt állítják, hogy a BKK–t többmilliós bírságra büntették idén.

A BKK szerint a valóság ezzel szemben az, hogy a Budapesti Közlekedési Központ ezekben az esetekben nemhogy bírságot nem kapott, hanem egyáltalán nem is indított olyan eljárásokat, amelyekről a bejegyzésben írnak.

A posztban szereplő eljárásokat más társaság által folytatták, így a BKK szerepeltetése ezzel összefüggésben megtévesztő, egyben téves következtetésekre ad okot. A bejegyzésben utolsóként felsorolt idei, 100 ezer forint bírságról nincs tudomása a BKK-nak.

A közzétett információkat sajnos több sajtótermék is átvette anélkül, hogy azt ellenőrizte volna. A Budapesti Közlekedési Központ tisztelettel kéri a budapesti Fidesz közösségi oldalának üzemeltetőit, illetve a valótlan információt közzétett szerkesztőségeket, hogy haladéktalanul korrigálják az állítást

– zárul a közlemény.

Frissítés: a fővárosi Fidesz-KDNP fővárosi Képviselőcsoport csütörtök délután Facebook-posztban reagált a BKK közleményére, szöveghűen idézzük a bejegyzést. 

„Ismét nem a lényegről esik szó! A BKK (Budapest Közlekedési Központ) azt állítja, hogy neki, mint a fővárosi közlekedést irányító és ellenőrző vállalatnak, semmi köze az április végén kiszabott, több mint 7 millió forintos bírságokhoz. Igaz, ezek kötelezettje az általuk szakmailag felügyelt Budapesti Közlekedési Zrt. A budapestiek szempontjából szerintünk nem az a fontos, hogy a feladatok szétosztása miatt kettévált közlekedési cégek közül melyiket bírságolták meg. Az adófizetők szempontjából az számít, hogy a fővárosi közösségi közlekedést irányító és működtető cégek határidőre és a jogszabályoknak megfelelően végezzék el a feladatukat, és ne bírságokra költsék a fővárosiak pénzét! A lényeg az, hogy az elmúlt időszakban a BKK és a BKV együttesen csaknem 200 millió forintos bírságot fizetett ki szabálytalanságok miatt. Ez pedig megengedhetetlen! Karácsony Gergelynek pedig ki kell vizsgáltatnia a felesleges pénzszórás okait és felelőseit, mielőbb intézkedni, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az ehhez hasonló hibák!”

Rovatok