Index Vakbarát Hírportál

Júniusban újraindulhat a vonatközlekedés Ukrajnába

2021. május 6., csütörtök 15:31

Heteken belül újraindul a vonatközlekedés Ukrajna és Magyarország között. Június elejétől az Ukrzaliznicja állami vasúttársaság újraindítja a nemzetközi vasúti közlekedést Magyarország és Ausztria felé − jelentette be Vladiszlav Kriklij ukrán infrastrukturális miniszter.

A bejelentés a Csap–Záhony és a Kijev–Bécs vonatjáratokat érinti, tárgyalásokat folytatnak továbbá a lengyel vonattársasággal is − írja a Kárpáti Igaz Szó. A miniszter elmondta, hogy az utazást csakis a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett vehetik majd igénybe, ezért mindenki tájékozódjon az utazás előtt a feltételekről.

A Nép Szolgája párt kárpátaljai megyei szervezetének nemrég megválasztott vezetője, Mikola Tiscsenko kiemelte: Magyarország és Ukrajna vasúttársasága már előzetesen megállapodott az újraindításról. Az ukrán állami vasúttársaság hivatalos közleményben erősítette meg a hírt, miszerint június elejétől újraközlekedik a Kijev–Bécs vonatjárat és tervezik a Csap és Záhony közötti járat visszaállítását is.

Rovatok