Index Vakbarát Hírportál

ITM: jeleskedünk a beruházásokban

2021. május 10., hétfő 16:58

Az első kanyarban már megelőztük a régiót; a német cégek úgy látják, hogy a magyar gazdaság helyzete, kilátásai kedvezőbbek, mint a régiós átlag. Ezt György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára közölte, írta az MTI. Utalt arra: a régió 16 országában működő német külkereskedelmi kamarák, képviseletek felmérést végeztek a gazdaság helyzetéről és kilátásairól.

Az államtitkár jelezte: a munkahelyek bővítéséről és új beruházásokról a német cégek Magyarországon optimistábbak, és nagyobb tervekkel tekintenek a jövőbe.

Ez megerősíteni látszik azt a várakozást, hogy az idén a magyar lehet a legmagasabb beruházási ráta az Európai Unióban. Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország a válságkezelésre beruházásösztönzési feladatként tekintett, így a válságévben is 28 százalékos szinten őrizte meg a magyar beruházási rátát, ami a harmadik legmagasabbnak számított az Európai Unióban.

Szerinte a Capital Economics londoni elemzői is azt várják, hogy a magyar gazdaság kilábalása várhatóan előbb indul, mint a többi közép-európai EU-gazdaságé. Ők 2022-re nem mellesleg 6 százalékos magyar növekedést várnak.

Rovatok