Minden eddiginél magasabb, 87 milliárd forintos keretet tartalmaz a 2022-es költségvetési törvény a közétkeztetés finanszírozására – közölte az MTI.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elárulta, hogy bővítették a jogosulti kört, és mivel olyan szabályok léptek életbe, amelyek egészségesebb ételek elkészítését írják elő, emelték az ehhez szükséges forrásokat, egyúttal hozzátette, hogy a kormány az elmúlt 11 évben csaknem háromszorosára növelte a közétkeztetésre fordított összeget.
Pleya György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója szerint a pandémiás időszak jelentős kihívással járt a szegmens számára, ezért nem az ellenőrzésre és szankcionálásra helyeztek hangsúlyt, hanem segítő, informáló tájékoztatásra, tanácsadásra.