Index Vakbarát Hírportál

Tovább zuhan a bitcoin, már 40 ezer dollárt sem ér

2021. május 19., szerda 07:39 | aznap frissítve

Szerda reggelre tovább estek a legnagyobb kriptodevizák, a teljes piaci kapitalizáció pedig újra 2000 milliárd dollár alá zuhant.

A bitcoin árfolyama több mint 10 százalékos eséssel becsúszott 40 ezer dollár alá a Coinmarketcap adatai szerint. Szerda reggel fél 8 körül 39 700 dollár körül forgott a legjelentősebb kriptodeviza, holott egy hete még 55 ezer dollár felett járt.

A második legnagyobb ethereum szintén nagyot esett: árfolyama szerdán már járt 3 ezer dollár alatt is – az ether is nagy zuhanásban van, pár napja még 4 ezer dollár felett járt, árfolyamcsúcsokat döntött.

A teljes kriptopiac kapitalizációja szerda reggel valamivel több mint 1840 milliárd dollárt tett ki – egy hete még 2500 milliárd dollár felett volt, azaz

közel 700 milliárd dollár tűnt el a kriptopiacról.

Hétfőn írtuk meg, hogy a bitcoin esése mögötti okok között Elon Muskot emlegetik: a Tesla vezére ugyanis bejelentette, mégsem lehet fizetni bitcoinnal a Teslákért. Ez május 12-én történt, azóta folyamatosan esik az árfolyam: 55 ezerről indult, hétfő délután 45 ezer dollár környékén mozgott, szerda reggel pedig már 40 ezer dollár alá kúszott az árfolyam.

Rovatok