Index Vakbarát Hírportál

Betiltották a bitcoinreklámokat

2021. május 27., csütörtök 07:42 | aznap frissítve

Olyan fogyasztókat tévesztettek meg a bitcoinreklámok az Egyesült Királyságban, akiknek nem volt megfelelő tudásuk a kriptopiacról, így pórul jártak. Többen panaszt tettek, aminek hatására betiltották a szóban forgó hirdetéseket, írta az Independent. 

Az Egyesült Királyság reklámjait irányító szervezet, az Advertising Standards Authority (ASA) egyszerűen betiltotta a bitcoinreklámokat, mert szerintük a hirdetések félrevezetőek voltak, és nem tájékoztattak egyértelműen arról, hogy a kriptovalutába való befektetés kockázatos.

Többen tettek panaszt arról, hogy azok a fogyasztók, akik nem elég tájékozottak vagy túl hiszékenyek, nagy kockázatot vállalva bedőltek a hirdetéseknek. A londoni metrókra és buszokra felragasztott plakátokra ugyanis csak azt írták:

Ideje bitcoint venni.

A reklámok mögött álló, Luno Money nevű vállalat ígéretet tett, hogy nem reklámoz többé ilyen formában. Az ASA ugyanakkor azt közölte még, hogy aki bitcoinba fektet be, annak számolnia kell veszteségekkel is, mert a kriptopiac összetett és ingatag. 

Rovatok