Index Vakbarát Hírportál

Megnyitja első londoni üzletét a Nanushka

2021. május 28., péntek 12:29 | aznap frissítve

Megnyitja első londoni üzletét a Nanushka a Bruton Streeten − jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. 

Az első üzleti egyeztetéseken már túl is vagyunk a nagykövetségen. Most jöjjön egy igazi magyar sikertörténet: a Bruton Streeten nyitja meg londoni üzletét a Nanushka

− írta a miniszter, aki éjjel érkezett meg Londonba, hogy részt vegyen a miniszterelnöki tárgyaláson és a Nanushka-üzlet megnyitóján.

A külgazdasági és külügyminiszter a magyar divatház-hálózat londoni boltjának megnyitóünnepségén elmondta: világgazdasági szinten 42 százalékkal zuhant a működőtőke-áramlás az elmúlt évben, a Magyarországra érkező közvetlen külföldi tőkebefektetések értéke ugyanakkor 140 százalékkal emelkedett.

A világkereskedelem értéke tavaly 9 százalékkal csökkent, a magyar export ugyanakkor 100 milliárd euró fölé nőtt, és Magyarország ezzel a világ országai között a 12. helyen volt a hazai össztermékhez (GDP) mért exportérték alapján − emelte ki Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszteren kívül Novák Katalin is a brit fővárosba utazott. Orbán Viktor pedig a reggeli rádióinterjúja után indult Londonba, hogy találkozzon Boris Johnson miniszterelnökkel.

Rovatok