Index Vakbarát Hírportál

Sosem látott csúcson a magyarországi online kereskedelem

2021. május 29., szombat 09:31

Egy év alatt harmadszor múlta felül minden korábbi teljesítményét az internetes és csomagküldő értékesítés Magyarországon, 2020-ban először értek el ezermilliárd forint feletti összesített forgalmat a webshopok – olvasható a Magyar Hírlap oldalán.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy a koronavírus-járvány felgyorsította az elektronikus kereskedelem térnyerését, amit megerősített Cseresnyés Péter, Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. 

A politikus kifejtette, hogy a Heti Monitoruk a nyitást követő négy hétben összességében nyolcszázalékos forgalomnövekedést jelzett 2019 azonos időszakához képest. 

A legfrissebb kimutatás szerint élelmiszerekből és gyógyszerekből tizenhat-tizenhét százalékkal fogyott több, mint tavalyelőtt ugyanekkor.

Az államtitkár kiemelte, hogy a márciusi zárás idején a szektorra átmenetileg kiterjesztett ágazati bértámogatással közel harmincezer munkahely megtartásához járultak hozzá több mint hatmilliárd forinttal.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a vásárlások legbiztonságosabb terepe természetesen a járványhelyzetben az internetes és csomagküldő értékesítés, ezért is történhetett meg, hogy 

tavaly április óta háromszor múlta felül minden korábbi teljesítményét az online kereskedelem, az idén márciusi havi száznegyvenmilliárd forintos örökrekord mintegy kétharmadával haladta meg az egy évvel azelőtti összeget.

Arról is informált Cseresnyés Péter, hogy tavaly először értek el ezermilliárd forint feletti összesített forgalmat a webshopok, amihez nagyban hozzájárul a pandémia, és várhatóan a járvány megszűnése után sokan tartósan elköteleződhetnek a kényelmes és gyors házhoz szállítás mellett.

Rovatok