Index Vakbarát Hírportál

Már most ki lehet használni számos adókedvezményt

2021. június 12., szombat 11:08 | aznap frissítve

A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már alkalmazható, június 10-től ugyanis többféle jövedelem vált adómentessé, jelezte Izer Norbert. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára utalt arra, hogy az Országgyűlés kedden megszavazta a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot, és azt kihirdették már.

Az egyetemeket támogató cégek háromszoros adóalap-kedvezményt kapnak. Már az idén alkalmazhatóak a kriptodevizákat érintő szabályok: az adó mértéke a felére, 15 százalékra csökken.

Az energiaellátók ez évben csökkenthetik fizetendő adójukat a 2020-as adóév veszteségének felhasználásával, írta a távirati iroda.

Bővültek az adómentes jövedelmek is. A foglalkoztatással összefüggő támogatások (mint a súlyosan hátrányos helyzetűek munkavállalását ösztönző és a mobilitást segítő kedvezmények) a kifizetés időpontjától függetlenül adómentesek, éppúgy, mint a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekeket támogató, Regőczi István alapítvány által adott bármely juttatás, vagy a Kék Bolygó klímavédelmi alapítványtól származó bevétel.

Rovatok