Index Vakbarát Hírportál

Időben érkezzen Ferihegyre, ha nem akarja lekésni a gépét

2021. július 8., csütörtök 16:01

A szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál tovább tarthat az utasfelvétel a repülőtéren – tájékoztatta a Wizz Air az MTI-t. Azt kérik az utasoktól, hogy legkésőbb az indulás előtt két órával érkezzenek meg a repülőtérre, és akkor is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha az online utasfelvétel során érvénytelen beszállókártyát adott a rendszer. Ebben az esetben a földi kiszolgáló partner munkatársai ellenőrzik, hogy az utasnak van-e a célországnak megfelelő igazolása, engedélye, érvényes vírustesztje, illetve megfelelően elvégezte-e az online adatszolgáltatást.

Amennyiben az utas bemutatja a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a Wizz Air nyomtatott beszállókártyát állít ki. Ellenkező esetben viszont kénytelenek megtagadni az utazást, hiszen megfelelő papírok nélkül a célország nem fogadja az utast, sőt meg is büntethetik a hatóságok mind az utast, mind a légitársaságot.

Az egyes országokban érvényes beutazási feltételekről a légitársaság honlapján is lehet tájékozódni, de a fogadó ország konzuli weboldalát is érdemes áttekinteni. Javasolják továbbá az Európai Unióban július 1-jétől bevezetett digitális Covid-igazolványt is, amellyel tesztkötelezettség nélkül lehet utazni az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc között.

A Wizz Air járatain továbbra is kötelező maszkot viselni.

Rovatok