Index Vakbarát Hírportál

Tovább drágulnak az albérletek

2021. július 27., kedd 13:06

Tovább nőttek a lakbérek: országosan 1,6 százalékkal, Budapesten pedig 1,8 százalékkal drágultak a kiadó lakások júniusban az előző hónaphoz képest. A kínálati árak valamelyest magasabbak voltak az előző év azonos időszakánál is, amire több mint egy éve nem volt példa.

A budapesti kerületcsoportok közül egyedül a pesti külső kerületekben stagnáltak az árak, az előző hónaphoz képest a legnagyobb, 2,8 százalékos áremelkedést a pesti átmeneti kerületekben lehetett mérni – derül ki a KSH–Ingatlan.com-lakbérindexből.

A lakásbérleti díjak 2020 augusztusától az év végéig jelentősen csökkentek, majd 2021 év elejétől egyenletes emelkedés kezdődött.

A lakásbérleti piac továbbra is a nagyvárosokban koncentrálódik, azon belül a főváros erőteljes túlsúlya a jellemző. Az előző hónapokhoz viszonyítva az arányokban továbbra sem történt jelentős elmozdulás: a 2021 első felében figyelembe vett hirdetések 66 százaléka fővárosi, csaknem 23 százaléka megyei jogú városban lévő lakás érintett.

Az év első hat hónapjában a meghirdetett lakások alapterülete Budapesten átlagosan 53, a megyei jogú városokban 56 négyzetméter volt.

Rovatok