Index Vakbarát Hírportál

A bulinegyed boltokban erősítene

2021. augusztus 6., péntek 10:43

A kisboltkultúra felélesztésére tesz kísérletet a

A Nyitva! Fesztivál az ingatlanközvetítés kooperatív módja. Kiadó budapesti üzlethelyiségekbe kiválasztott kreatív/üzleti kezdeményezések költöznek be egy hónapra és teszik próbára ötletüket csökkentett kockázattal. Az üres üzletek ezáltal megmutathatják a bennük rejlő lehetőségeket, és kiadásuk esélye mérhetően nő.

A Nyitva x Erzsébetváros célja az üresen álló VII. kerületi terek hasznosítása és lakossági kihasználása. Erzsébetváros különleges helyzetben van, egyrészt amiatt, hogy a város messze legsűrűbben lakott kerülete vált „bulinegyeddé” a pár éve elszaporodó vendéglátóhelyek révén, ami azóta is állandó konfliktusokat okoz a helyiek és a szórakozók/üzemeltetők között. Másrészt a koronavírus-járvány miatt bezárt, tönkrement vállalkozások után drasztikusan nőtt a kihasználatlan üzlethelyiségek száma a kerületben, ami különösen aktuálissá tette az idei program indítását.

Ahhoz, hogy a projekt minden érintett számára hasznos lehessen, a KÉK előzetes kutatást végez a kerületi lakosok, munkavállalók és térhasználók körében, hogy felmérje a helyi igényeket. A beköltöző vállalkozások ezekre az igényekre válaszolva hasznosítják az üresen álló ingatlanokat, amely hosszú távon gazdagíthatja Erzsébetváros szolgáltatásait és javítja az arculatát. A pályázás feltételei itt olvashatók.

Rovatok