Index Vakbarát Hírportál

Az Uber egyelőre megnyugodhat, még nem terjeszkedik a Didi

2021. augusztus 24., kedd 10:55

Leállította nyugat-európai terjeszkedési törekvéseit a Didi – írja a Világgazdaság. A kínai központú közösségi autós utasmegosztó Nyugat-Európában és az Egyesült Királyságban is szeretné bevezetni szolgáltatásait.

Az Uber riválisaként számontartott óriáscég azért döntött a leállítás mellett, mert több nyugat-európai országban is megbukott az adatvédelmi vizsgán.

A Didi nem vesződött a részletekkel közleményében: folytatjuk az új piacok felkutatását, felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel, és átgondoljuk, mikor vezessük be szolgáltatásunkat, írták.

Európán kívül azonban mostanában több országban is elstartoltak. Dél-Afrikában, Ecuadorban és Kazahsztánban is elindították szolgáltatásukat. 

A kínai vállalatokra egyre nagyobb figyelem és ellenőrzés hárul a nyugati országok hatóságai részéről.

Peking adatvédelmi hiányosságai miatt a Didit is árgus szemekkel figyelik. Az USA-ban megtiltották az online áruházak számára, hogy használatra ajánlják a vállalat alkalmazását, mivel az illegálisan gyűjtötte a felhasználók személyes adatait.

A Didi részvényei esésnek indultak a hírre.

A kínai kormány igyekszik haladni a korral: szigorúbb adatvédelmi intézkedéseket vezettek be. Múlt pénteken az ország legfőbb jogalkotó szerve új adatvédelmi törvényt fogadott el, amelynek célja, hogy ellenőrizze a technológiai cégek adatgyűjtését. 

Rovatok