Index Vakbarát Hírportál

Ütés és vízálló telefonokat és Iphone-t is vesz az állam, csaknem 100 ezer darabot

2021. szeptember 6., hétfő 16:20

Központosított közbeszerzésben 96 500 mobiltelefon vásárlására kötött keretmegállapodást az állam, nettó 8,916 milliárd forintért. A T-Systems is nyert azzal a 4iG-vel közösen pályázva, amely 2019-ben még meg akarta vásárolni a német infokommunikációs céget, írta a Napi.hu. 

A közbeszerzésen kért eszközöket két részre osztották. Az elsőbe a nyomógombos, androidos alap-, közép- és felsőkategória, illetve víz-, por- és ütésálló készülékek tartoznak, összesen 91 500 darab. Az ajánlatban a nyomógombos készülékek közül szükséges volt legalább egy olyan termék megajánlása, amelynek ajánlati egységára nem éri el a nettó 10 ezer forintot. Itt négy konzorciumot, illetve céget hirdettek ki győztesnek, köztük a T-Systems Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt.-vel és a 4iG Nyrt. alkotta konzorciumot. Miután erre a részre nettó 7,4 milliárd forint a nyertes ajánlat, egy készülék átlagos ára 81 ezer forint körül alakul.

A második etapba az iOS-t gyárilag futtatni képes készülékek tartoznak. Itt a darabszám 5 ezer, ám a mennyiség 30 százalékkal növelhető.

Itt a nettó 1,5 milliárd forintos szerződéses ár, és a készülékek számának hányadosa 301 ezer forintos átlagárat ad ki.

Itt öt konzorcium nyert, a T-Systems, a Magyar Telekom és a 4iG konzorciuma is.

Rovatok