Index Vakbarát Hírportál

Rákaptak a készpénzmentes ételrendelésre a magyar vevők

2021. szeptember 21., kedd 10:10

Egyre népszerűbb az ételrendelés és az online fizetés Magyarországon. Az internetes fizetés aránya folyamatosan nő a házhozszállítási piacon, akárcsak a megrendelők és a megrendelések száma is.

A Világgazdaság cikke szerint a gyorsaság és a kényelem egyformán fontos szempont a vásárlóknál, akik olyan új szolgáltatásokat is szívesen kipróbálnak, mint az élelmiszer-rendelés. Ezt 17 százalékkal vették többen igénybe nyáron, mint az év elején.

Az internetes fizetések aránya pedig az idei év minden hónapjában meghaladta a 80 százalékot. Az ezer hazai online vásárló megkérdezésével készült felmérésből kiderült, hogy a magyarok 15 százaléka gyakrabban rendel online élelmiszert a világjárvány kitörése óta. A kimutatás szerint a hazai fogyasztók csaknem 40 százaléka még a tavalyihoz képest is sűrűbben vásárol a neten. De ami a legmeglepőbb, hogy a hetente rendelők között az 55–60 év közöttiek vezetik a rangsort. 

Ráadásul olyanok is sokan kipróbálták az étel- és élelmiszer-kiszállítást, akik korábban nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Rovatok