Index Vakbarát Hírportál

Állásbörzét tartanak a Műegyetemen

2021. október 13., szerda 13:35

Ötvenedik alkalommal nyílik meg szerdán az ország legnagyobb állásbörzéje, a Műegyetemi Állásbörze. A kétnapos eseményen több ezer hazai és külföldi álláslehetőség, illetve szakmai gyakorlat közül lehet választani – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

Több mint száz cég várja a tapasztalt és pályakezdő munkavállalókat a helyszínen és online is. A közleményből kiderül, hogy az állásbörzén a villamosmérnökök iránt van a legnagyobb kereslet, de a szakma épphogy csak megelőzi az informatikusokat és a gépészmérnöki végzettséggel rendelkezőket. 

A pályakezdőknek 87, tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak 93, a hallgatóknak pedig 79 kiállító kínál majd nyitott pozíciókat a jubileumi állásbörzén. A szervezők azt is közölték: megtartva az elmúlt két év fejlesztéseit, Magyarországon elsőként „hibrid” állásbörzét rendeznek, így azok az álláskeresők és munkaadók is részt vehetnek majd, akik nem tudnak személyesen jelen lenni.

Az 50. Műegyetemi Állásbörzét október 13-án és október 14-én csütörtökön rendezik 10 és 17 óra között, a BME K épületében.

Rovatok