Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc cégei drágábban tudják csak elvégezni a dunavarsányi munkát

2021. október 18., hétfő 18:39

A korábban kihirdetett árhoz képest mintegy 100 millió forinttal drágábban korszerűsíti a dunavarsányi szennyvíztisztítót a Mészáros és Mészáros Kft. és az EuroAszfalt Kft.

A közbeszerzés árának módosítását a korábban ajánlatot kérő Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projekt végső ára ezzel mintegy 4 milliárd forintra nőtt. 

Az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) által finanszírozott projektet kivitelezését 2017 szeptemberében nyerték el Mészáros Lőrinc cégei. 

A Mészáros Csoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásából kiderül: a  Dunavarsány szennyvíztisztító telep technológiájának korszerűsítésére vonatkozó feladatok ellátására 3.910.900.000,- Ft értékben szerződött az ME-2020 Konzorcium, konzorciumvezető (98,5%) Mészáros és Mészáros Kft. konzorciumi tag (1,5%) EuroAszfalt Kft.

A szerződés módosítás indoka: a közbeszerzési eljárás során, a megkötött vállalkozási szerződés hatályba lépéséig felhalmozódott szennyvíz iszap eltávolítása csak részben képezte a szerződéses műszaki tartalmat.

A nem szerződéses műszaki tartalomnak tekintendő iszap eltávolítása pótmunka, és ennek eredményeként jött létre a szerződésmódosítás, így a szerződéses ár 4.010.710.540,- forintra emelkedett.

Az alap vállalkozási szerződéses ár és módosított szerződéses ár közötti különbség: 99.810.540,- forint. 

Rovatok