Index Vakbarát Hírportál

Támogatási programot indított a BKIK

2021. október 22., péntek 18:25

Sikerrel zárult a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) „Újra nyitva Budapest” fogyasztásösztönző kuponprogramja a vendéglátók támogatására, olvasható a köztestület Indexnek megküldött közleményében. A BKIK Szolidaritási Alapjának 50 millió forintjával finanszírozott projektben 44 budapesti étterem mintegy 10 ezer egészségügyi dolgozót, pedagógust, önkormányzati dolgozót, tűzoltót és polgárőrt látott vendégül.

Turisztikai támogatási programot indított a BKIK a közelmúltban.

A cél: a Budapestre irányuló belföldi turizmus élénkítése, ennek költségére 25 millió forintot különítettek el az alapból.

A programban a turizmus és a vendéglátás területén működő tagvállalkozások a kamarával együttműködve 50 fős, kétnapos, autóbuszos városnéző túrákat szerveznek a fővárosba. Számítások szerint a keretből személyenként ötvenezer forintos támogatást lehet adni mintegy ötszáz vidéki, elsősorban egészségügyi dolgozó számára.

A BKIK elnöke szerint a fővárosi vállalkozásoknak több forrásra, és több támogatási programra van szükségük a talpra álláshoz. Nagy Elek hozzáfűzte: a kamara ezért forrásgyűjtő kampányt indított; arra kérik azokat a vállalatokat, amelyek az elmúlt másfél évben a világjárvány ellenére, vagy éppen annak köszönhetően sikeresek maradtak, hogy csatlakozzanak a Szolidaritási Alaphoz, s még több budapesti vállalkozást, közösséget tudjanak bevonni a támogatási programokba. 

Rovatok