Index Vakbarát Hírportál

Járványszerűen terjed a Squid Game-kriptovaluta

2021. október 30., szombat 09:00

Gyorsan terjed a kereskedők körében a Netflix Squid Game című sorozata által ihletett kriptovaluta, találóan a SQUID. 

Az elmúlt hét napban a kriptovaluta értéke több mint 86 százalékkal emelkedett, kevesebb mint 0,1 dollárról több mint 11 zöldhasúra. Csütörtökről péntekre pedig 403 százalékos erősödést produkált, és állítólag 5 milliárd dollárra rúg tőkepiaci értéke. 

A kriptovalutát azonban rendhagyó módon csak a hamarosan elstartoló új játékban, a Squid Game projectben lehet majd használni.

A résztvevők a zsetonokat az online játékba való belépéshez, elhalálozás esetén az újrainduláshoz használhatják fel, a befolyó digitális valutát pedig a sorozathoz hasonlóan egy közös malacperselybe öntik, amit a tervek szerint a nyertes viszi el.

Nem kis összegről van szó: a belépési díj 650 és 15 000 zseton között mozog ami ha csak a 11 dolláros árfolyammal számolunk, 7150 és 165 000 dollár közötti összeg játékosonként. 

A belépési díjból 10 százalék a zseton feltalálóihoz csorog. 

Ez még csak az egyszeri belépési díj. A sorozathoz hasonlóan több fordulós mókára lehet számítani, és mindegyik fordulónál fizetni kell. Hogy pontosan mikor és milyen platformon jön ki a fizetős online játék, az nem teljesen világos.

Egyébként a sorozat nyomán a kibertért ellepték a Squid Game ihlette játékok, a legnépszerűbb az ikonikussá vált „Piros Lámpa, Zöld Lámpa”. Sok sikert hozzá.

(Fortune)

Rovatok