Index Vakbarát Hírportál

Szigorodik a maszkviselés a bankoknál

2021. november 3., szerda 11:49

Noha a kötelező oltást a vonatkozó kormányrendelet napján még nem írták elő sehol, a maszkviselés egyre több helyen kötelező a bankokban. Van, ahol az oltatlanok az épületen belül egyáltalán nem vehetik le a maszkot, máshol pedig csak távmunkában dolgozhatnak a védettség nélküliek – írja a Napi.hu.

A bankok és a biztosítók a szigorítást már egy hónapja megkezdték. A frissen megjelent kormányrendeletet még tanulmányozza a pénzügyi cégek nagy része. A kötelező oltásról még nincs döntés sehol, de a szabályok folyamatosan szigorodnak.

Az Erste Banknál folyamatosan nyomon követik a vírushelyzet alakulását és a kapcsolódó kormányzati rendelkezéseket. Ha szükséges, a munkarenden is változtatnak, amely jelenleg hibrid rendszerű, a munkaidő felében home office-ban lehetnek a munkatársak. Aki oltásra megy, plusz fizetett szabadnapot kap, de arról nincs még döntés, hogy a munkavégzést oltáshoz kössék.

Az OTP-nél is most tanulmányozzák a megjelent kormányrendeletet, és ezt követően hoz döntést a bank vezetése a kötelező védőoltásról. A banknál hibrid munkavégzés van elrendelve jelenleg az erre alkalmas területeken. A home office szabályozásban egyelőre nincs változás, de a helyzetet folyamatosan felülvizsgálják.

A Raiffeisennél azt közölték: az aktuális helyzetnek megfelelően hozzák meg a szükséges intézkedéseket. A Generalinál legkorábban a jövő hét végére várható döntés arról, hogy bevezetik-e vagy sem a kötelező védőoltást.

November 1-jétől a munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottak számára, ha szükségesnek látják. Szintén ettől a naptól kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön.

Rovatok