Index Vakbarát Hírportál

Látványos részéhez érkezett a BME innovációs központjának építése

2021. november 8., hétfő 20:40

Az építési területen található V2 és Goldmann épületek bontásával látványos szakaszba lépett a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Innovációs és Fejlesztési Központjának megvalósítása.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Kotán Attila, a BME kancellárja hétfőn helyszíni bejáráson egyeztetett a központ építésének helyzetéről és áttekintették a BME Science Park Programjának aktuális feladatait.

Az egyetem évek óta használaton kívüli korszerűtlen panelépületei helyén - a BME Science Park Programjának legnagyobb fejlesztéseként - egy 30 000 négyzetméter összterületű, a 21. századi követelményeknek megfelelő kampusz épület jön létre. A szeptemberben kezdődött munkálatok várhatóan fél évig tartanak.

Az új létesítmény minden elemében meg fog felelni a jelen és jövő elvárásainak, ráadásul számos tevékenység helyet kap az épületegyüttesben. Itt működnek majd az intézmény innovációs, startup tevékenységgel, fejlesztésekkel foglalkozó szervezetei, továbbá más kutatás-fejlesztéssel, innovációval foglalkozó intézmények 

A BME Science Park Program fő kutatási területei a csúcstechnológiás anyagok és rendszerek, a mesterséges intelligencia, az 5G, az Ipar 4.0 és az adattudomány. A program részeként tavaly létrejött a BME Z10 inkubátorház és idén októberben átadták a BME Balatonfüredi Tudáscentrumát – olvasható Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

(via MTI)

Rovatok