Index Vakbarát Hírportál

Alakul a magyar szuperbank, az MKB és a Budapest Bank már tavasszal egyesül

2021. november 15., hétfő 20:24 | aznap frissítve

A Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB a tervek szerint 2022. március 31-én egyesül, a fúzió során a Budapest Bank beleolvad az MKB-ba – derül ki a cég közleményéből.

A Takarékbank legkésőbb 2023-ban csatlakozik a 2022 tavaszán egyesült bankhoz, addig a Magyar Bankholding a három bank folyamatos működési harmonizációját végzi

– közölték, hozzátéve, hogy a hármas fúzióból létrejövő új szuperbank arculatának kialakítása is elindult, és az egységes pénzintézet végleges márkanevét várhatóan 2023 elején vezetik be.

A két lépcsős egyesítésre vonatkozó menetrendhez a tulajdonosok jóváhagyása is kell, amelyről idén december 15-én dönthetnek.

A fúziót követően a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei a korábban megszokott módon és felületeken intézhetik a pénzügyeiket, a pénzintézet pedig átmenetileg MKB Bank néven működik tovább.

Ezzel együtt a bankholding teljessé vált menedzsmentje – vezérigazgató-helyettesei és ügyvezető igazgatói – veszi át a tagbankok felsővezetésének felelősségi köreit 2021. november 15-től.

A három bank fúziójával Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre.

Rovatok