Index Vakbarát Hírportál

Az agrárminiszter szerint felbecsülhetetlen kárt okozott Bige László

2021. november 28., vasárnap 19:04

A magyar gazdáknak és a magyar fogyasztóknak is felbecsülhetetlen kárt okozott Bige László műtrágyakartellezése – jelentette ki Nagy István közösségi oldalán. Az agrárminiszter egy videóban úgy fogalmazott: „a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar a mezőgazdaságot”. 

A miniszter úgy látja, a Nitrogénművek Zrt. „piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben”.

Nagy István szerint a vállalkozó tevékenységével nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér-, gyümölcs- és zöldség vásárlót megkárosított annak érdekében, hogy extra profithoz jusson. 

A politikus videójában hangsúlyozta, hogy határozott az Agrárminisztérium álláspontja, miszerint a gazdálkodók és a magyar családok, valamint a biztonságos hazai műtrágyaellátás érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni. 

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több mint tízmilliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművek Zrt.-re és vállalkozáscsoportjára. Bige László szerint ilyen összegre még senkit nem büntettek Magyarországon, és úgy gondolja, hogy nincs is olyan bíróság, ami ezt jogosnak tartaná. A vállalkozó, valamint a Nirogénművek korábban megalapozatlannak titulálták a vádakat, a GVH cégcsportot érintő határozatát pedig elutasították. 

Rovatok