Index Vakbarát Hírportál

Új tulajdonosa lesz a Diginek

2021. november 30., kedd 09:07

Lezárult a Digi márciusban indított átvilágítása és szerződéskötési folyamata, melynek eredményeként végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén.

Magyarország egyik vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatának megszerzésével folytatja stratégiai távközlési portfoliójának építését a 4iG Nyrt., miután a társaság megállapodott, és végleges adásvételi szerződést kötött az RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról.

A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint.

Az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022. januárjában zárulhat.

„A DIGI megvásárlása több szempontból is meghatározó stratégiai előrelépést jelent társaságunk számára. Az RCS & RDS médiakonszernnel kötött sikeres megállapodásnak, illetve az elmúlt időszakban a telekommunikációs iparágban végrehajtott hazai- és nemzetközi akvizícióinknak köszönhetően egy új regionális távközlési csoport alapköveit raktuk le az elmúlt nagyjából egy éves periódusban. Az akvizícióknak köszönhetően jelentősen megerősítjük piaci pozícióinkat az infokommunikációs szektorban, és a legnagyobb távközlési vállalatok közé lépünk Magyarországon is. A távközlés, illetve a távközlési infrastruktúra területén eszközölt befektetéseink a DIGI csúcstechnológiás optikai és mobiltávközlési infrastruktúrájával kiegészülve új szintre emelik a 4iG csoport lehetőségeit a hazai és a régiós lakossági, illetve üzleti ügyfelek kiszolgálásában” – idézi a cég közleménye Jászai Gellértet, a 4iG elnök-vezérigazgatóját.

(Borítókép: Az RCS & RDS távközlési vállalat üzlete a romániai Nagyváradon 2014. február 18-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok