Fazekas Ádám budapesti cukrász nyerte a maratoni, 12 órás döntőt hozó fagylaltkészítő világbajnokságot, melyen a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt – írja a Napi.hu a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeit gyártó cége, az olasz Carpigiani közleménye alapján.
A Festival World Masters Final címen futó verseny egyik társszervezője a Gelato, a másik a Sigep – Italian Exhibition Group kiállításszervező volt.
A magyar cukrász győztes fagylaltja a Frutta di Pistacchió nevet viseli, a pisztáciakrémre alapul, amit az alkotó tonkababbal és málnával egészített ki.
Fazekas Ádám a fővárosi Fazekas cukrászda vezető cukrásza. Pályája 2018-tól ível felfelé, ekkor ugyanis megnyerte a fagylaltkészítők magyarországi versenyét. A következő évben első helyen végzett a Gelato Festival Next Generation versenyen, ahol a 16 legjobb 30 év alatti mesterrel szemben mérte össze tudását.
Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak.