Index Vakbarát Hírportál

Fontos, hogy ezt ne felejtsék el a családi pótlékot nem kapó szülők

2021. december 10., péntek 11:00

Fontos, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők se felejtsék el december végéig visszaküldeni a családi adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalára feltöltött videóban Zsigó Róbert. 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára emlékeztetett, a kormány újabb jelentős támogatást tervez kifizetni a gyermeket nevelő családoknak: 2022-ben családi adó-visszatérítés keretében visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.

Ennek összege szülőnként elérheti akár a 800 ezer forintot is – mondta, hozzátéve, hogy Magyarországon korábban ilyen még nem volt. 

Zsigó Róbert elmondta, a kormány 600 milliárd forintot szán erre a célra, amit a gazdasági növekedés, valamint a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

A kifizetés a családi pótlékban részesülőknek automatikus. A többi, családi pótlékot nem kapó szülőknek viszont nem automatikus a kifizetés, nekik nyilatkozniuk kell – fogalmazott a politikus. 

Mint kifejtette, nyilatkozni kell annak a szülőnek, aki ugyan jogosult családi pótlékra, de azt nem ő kapja, hanem a másik szülő.

Nyilatkozniuk kell a kisvállalkozó, kisadózó szülőknek, továbbá szintén nyilatkoznia kell a 10. hetet már betöltött várandós édesanyáknak és hozzátartozójuknak.

Továbbá nyilatkozniuk kell a rokkantsági járadékban részesülő szülőknek is.

Rovatok