Index Vakbarát Hírportál

50 millióból építtet kerékpárpályát a Hell Szikszón

2021. december 22., szerda 13:54

A Hell Energy 50 millió forintos támogatásával építenek kerékpárpályát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón – olvasható a cégcsoport szerkesztőségünk részére eljuttatott közleményében.  Azt írták, a cégcsoport fennállásának 15 éve alatt 

többszáz millió forint értékben támogatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, ezen belül kiemelten a szikszói emberek számára fontos ügyeket. A vállalat 2018-ban és 2020-ban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermekonkológiai osztályának fejlesztésére, valamint a koronavírus járvány miatt szükséges eszközök beszerzésére összesen 50 millió forintot adott, a tavalyi év egyik legnagyobb, 100 millió forintos adományozási akciójának keretében pedig az ország gyermekotthonaiban, így a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gyermekvédelmi Központban élő valamennyi gyereket fejenként 18 ezer forint értékű ajándékkal lepett meg.

A közlemény szerint a Hell Energy Szikszó városával együttműködésben keresi a fejlesztési lehetőségeket, emellett elkötelezett támogatója a sportéletnek is, például a Szikszón és Miskolcon működő Hell Fight küzdősport klubnak.

A HELL ENERGY Magyarország Kft ügyvezető igazgatója, Csereklye Barnabás a cégcsoport idei, 50 millió forintos támogatásról szóló oklevelét Szikszó város polgármesterének, Sváb Antalnak adta át. Csereklye Barnabás elmondta: a XIXO Bringa Kertet májusban, gyereknapon vehetik birtokba majd a helyiek. Sváb Antal azt mondta, a biciklipálya a fiatalok számára nyújt majd tartalmas szabadidős tevékenységet úgy, hogy közben a pályát körülölelő park a szülők, nagyszülők számára is nyugodt, kellemes környezetben segíti a kikapcsolódást.

Rovatok