Index Vakbarát Hírportál

A szülői adóvisszatérítéshez év végéig lehet leadni a nyilatkozatokat

2021. december 30., csütörtök 08:06

A családi adóvisszatérítés igénylésére szolgáló online nyilatkozatot december 31-én éjfélig küldhetik be a családi pótlékot nem kapó, gyermeket nevelő szülők – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. Tállai András hozzáfűzte: aki papíron tölti ki nyilatkozatát és a postán még idén feladja, természetesen a határidőn belül marad.

Az államtitkár úgy fogalmazott: azt szeretnék, ha február 15-ig minden gyermekes szülő, várandós kismama és kispapa, valamint a családi pótlékra saját jogán jogosult és rokkantsági járadékban részesülő vagy a hozzátartozója megkapja a neki visszajáró adót.

Tállai András arról is beszélt, hogy azon szülők, akik idén nem részesülnek családi pótlékban gyermekük nevelése után és nem is töltik ki a VISSZADO nyilatkozatot, jövőre némi többletfeladattal fognak szembesülni.

Az adóhivatal által elkészített bevallási tervezetet ugyanis ki kell egészíteniük a kiutalási adatokkal, ráadásul a családi adóvisszatérítés összegét is csak az szja-bevallás benyújtásától számított 30 napon belül, de legkorábban március 1-jétől kapják kézhez.

Decemberben több mint egymillióan kaptak családi pótlékot – számolt be az MTI.

Rovatok