Index Vakbarát Hírportál

Többet megtudhatunk a magyar felsőoktatásról az Educatio kiállításán

2022. január 11., kedd 14:53

Ezen a héten csütörtöktől szombatig várja a továbbtanulást tervezőket az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, ahol felsőoktatási intézmények, nyelviskolák és ösztöndíjprogramok képviselőivel lehet majd beszélgetni felsőoktatást érintő témákról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. 2022. január 13–15. között rendezi meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást – tudtuk meg az MTI közleményéből. 

A rendezvényen a továbbtanulást tervezők ismerkedhetnek meg a magyar felsőoktatás nyújtotta lehetőségeivel. Egy év kihagyás után ismét a Hungexpo adhat otthont a szakkiállításnak, ahol idén közel kilencven kiállító, számos felsőoktatási intézmény, nyelviskola, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt.

A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.

Az Educatio-szakkiállításon az állami, egyházi és alapítványi intézmények teljes kínálata megismerhető. A diplomaszerzésre készülők így könnyen kiválaszthatják az igényeiknek, terveiknek leginkább megfelelő képzéseket. A továbbtanulást tervezőknek még egy hónapjuk van gondolkodni, hiszen a felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határideje február 15.

Az esemény ingyenes, és online formában is követhető; a szervezők virtuális standoknál várják az érdeklődőket. A részvétel regisztrációhoz kötött, a részletes program és a regisztrációs ív a rendezvény honlapján érhető el, a https://www.educatioexpo.hu/ címen.

(via MTI) 

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok