Index Vakbarát Hírportál

Húszmilliárd forintos beruházásösztönző pályázatot indít az ITM

2022. január 24., hétfő 11:14

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára bejelentette, hogy az ország kevésbé fejlett régiói vállalkozásait megcélzó, nyolcvanmilliárd forintos pályázatot követően

megnyílt a húszmilliárd forintos beruházásösztönző pályázat, amely a fejlettebb régiók mikro-, kis- és közepes vállalkozásainak nyújt támogatást.

A pályázatot az Észak-Nyugat-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon vagy Pest megyében tevékenykedő, 1–250 fős vállalkozások nyújthatják be, ám az államtitkár szerint ez a támogatás nem ingyenpénz; a cégeknek vállalniuk kell, hogy másfélszer gyorsabban nőnek a gazdaságnál, élvonalbeli technológiákba kell beruházniuk, digitalizációra és energiahatékonyságra kell költeniük.

György László szerint a technológiai fejlődés és a digitalizáció a feltétele annak, hogy a vállalkozások meg tudják tartani a létrehozott munkahelyeket. Egy másik pályázat is kezdetét veszi hétfőn, amelynek célja a magyar falvakban működő vállalkozások újraindítása – ez harmincmilliárd forintos kerettel indul el. Az államtitkár elárulta, hogy nagy az érdeklődés a pályázatok iránt, a nyáron elérhető százmilliárd forintos pályázati keretre ugyanis 4800 vállalkozás 465 milliárd forint összegű pályázatot nyújtott be, az újabb nyolcvanmilliárd forintra pedig 3400 vállalkozás 240 milliárd forint összegű igényét jelezte.

(MTI)

Rovatok