Index Vakbarát Hírportál

Varga Mihály: A kormány támogatja a vidéki Magyarország fejlesztési terveit

2022. január 28., péntek 15:02

Magyarország kormánya figyelt arra az elmúlt évtizedben, hogy a fővároson és a vidéki nagyvárosokon kívül a vidéki Magyarország minden települése kapjon esélyt fejlesztési elképzelései megvalósítására – jelentette ki a pénzügyminiszter Komlón, ahol átadták a csaknem egymilliárd forintból felújított buszpályaudvart és környezetét.

A kormány az operatív programon keresztül 1700 milliárd forinttal segítette az előző hét évben a vidéki Magyarország ilyen típusú fejlesztéseit – jegyezte meg, hozzátéve, hogy csak tavaly mintegy 480 útszakaszon 1250 kilométernyi út újult meg a vidéki életminőséget javító Magyar falu Programnak köszönhetően, míg a Modern Városok Program négyezer milliárd forintnyi forrást biztosít a kiemelt megyei jogú városok és települések fejlesztésére.

Az emberek életminőségét azok a dolgok határozzák meg, amelyeket nap mint nap használnak. Ha pedig ezek komfortosak, fejlettek és ellátják funkciójukat, akkor meg tudják határozni egy település lakóinak az életét, a település életképességét, lakosságmegtartó erejét

– mondta Varga Mihály

A politikus szerint Komló kiváló példája annak, hogy egy nehéz sorsú település jól átgondolt fejlesztési programmal miként tud a fejlődés útjára lépni.

Hoppál Péter, Komló fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a buszpályaudvar és környezetének fejlesztése a város elmúlt négy évének legnagyobb beruházása, ugyanakkor sok más fejlesztés is történt a településen. Új iparterületek nyíltak, új üzemek kezdték meg a működésüket, új buszok szolgálják a közösségi közlekedést, utak, utcák újultak meg, komfortossá vált a vásárcsarnok és a piac, miközben a helyi munkanélküliségi ráta tíz év alatt 27-ről 7 százalékra csökkent – sorolta.

A csaknem egymilliárd forintból felújított komlói buszpályaudvaron csökkent a buszok várakozási ideje, a buszpályaudvar több helyközi járat fogadására lett képes, megújultak a környező burkolt és zöldfelületek, akadálymentes gyalogutakkal, padokkal, nyírt gyeppel, ültetett fákkal és virágágyásokkal gazdagodott a létesítmény környezete, míg a közlekedőket korszerű utastájékoztatási rendszer szolgálja.

(via MTI)

Rovatok