Index Vakbarát Hírportál

Ezek az élelmiszerboltok a legolcsóbbak a vásárlók szerint

2022. február 1., kedd 11:18

Teljesen elszálltak az élelmiszerárak az elmúlt időszakban, a fogyasztói árak átlagosan 7,4 százalékkal voltak magasabbak decemberben, mint egy évvel korábban. De vajon melyik boltban éri meg leginkább bevásárolni jelenlegi árak mellett? Erre a kérdésre volt kíváncsi a Napi.hu, amely megbízásából a Pulzus Kutató készített felmérést a magyar vásárlók körében.

Az országos reprezentatív kutatásból kiderül, hogy a magyarok szerint leginkább a Lidlben és a Pennyben lehet bevásárolni takarékosan, miközben vannak olyan üzletláncok, amelyek nem vagy csak visszafogottabban vesznek részt a teljes árversenyben, mert a magasabb vásárlóerejű réteget célozzák meg, míg más hálózatoknál sok olyan üzlet van, ahol eleve magasabb az árfekvés.

A válaszadók 32 százaléka szerint a Lidlben vannak a legkedvezőbb árak, 20 százalék szerint a Pennyben és 11 százalék szerint az Aldiban.

Az Auchan, Tesco, Spar hármasa a szavazók 5-5 százaléka – vagyis összesen 15 százaléka – alapján a legjobb árfekvésű üzletlánc, viszont az országszerte több ezer bolttal rendelkező magyar láncokról (CBA, Coop, Reál) csak 1-1 százalék gondolja, hogy azokban az üzletekben lehet leginkább takarékosan bevásárolni.

Az életkor alapján a 40–59 évesek 33 százaléka szerint a Lidl a legolcsóbb, míg 25 százaléka szerint a Penny.

(napi.hu)

(Borítókép:  Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok