Index Vakbarát Hírportál

Magyar cég vásárolta fel az egyik legnagyobb lengyel létesítményüzemeltető vállalatot

2022. február 1., kedd 14:09

Nagy erőkkel terjeszkedik a B+N Referencia Zrt., amely felvásárolta a lengyel INWEMER létesítményüzemeltető vállalatot, a lengyel iparág egyik zászlóshajóját. A magyar cég ezzel a közép-európai régió piacvezető FM-szolgáltatója lett – közölte a B+N Referencia Zrt.

A magyar vállalat 2021 tavaszán vásárolta meg az ISS-csoport csehországi, szlovákiai, román és magyar érdekeltségeit, majd ősszel a szintén az ISS-csoporthoz tartozó szlovén leányvállalatot.

A társaság minden országban – így a mostani felvásárlásban érintett cégben is – százszázalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A lengyel piac mérete és fejlettsége miatt ez a lépés mérföldkő a cég történetében

– közölte a B+N Referencia Zrt., amely a legújabb akvizícióval teljesen lefedi a közép-európai régiót. A régió hat meghatározó országában tevékenykedő cég csaknem tizennyolcezer munkatárssal tizenötmillió négyzetméter területet lát el.

Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója elárulta, hogy a vállalat jelentős nemzetközi cégeket megelőzve szerezte meg az INWEMER tulajdonjogát, amely 1992 óta a lengyel létesítményüzemeltető iparág domináns szereplője, a tevékenysége lefedi az ország teljes területét. Az INWEMER portfóliójában számos lengyel és multinacionális cég mellett állami intézmények és egyéni vállalkozások is megtalálhatók, és több mint 750 ügyfél számára 5,5 millió négyzetméter területet lát el. A lengyel vállalat 2020-as árbevétele 45 millió euró (16 milliárd forint) volt.

Büszke vagyok rá, hogy a tavalyi vállalatfelvásárlások után ezzel a lépéssel a régió piacvezető szereplőjévé váltunk, a harmincéves INWEMER megvásárlásával pedig egyértelműen szintet léptünk. Az immár európai szinten is jelentős méretünk és széles szolgáltatási portfóliónk számos előnnyel jár ügyfeleink részére. Szinergiáink és költséghatékonyságunk minden piacon komoly versenyelőnyt jelent számunkra

– mondta Kis-Szölgyémi Ferenc, hozzátéve, hogy a magyar vállalat fő bázisa a kék galléros munkaerő, és mivel Európa kék galléros munkavállalói elsősorban a közép-kelet-európai régióból származnak, a jelentős munkaerőbázis javítja a nyugat-európai versenyképességet is.

A B+N Referencia Zrt. terjeszkedését mutatja, hogy a magyar vállalat a közelmúltban nyerte el a prágai repülőtér tisztán tartási szolgáltatásait is.

A cég több éve kutatás-fejlesztési részleget hozott létre. Technológiai újításai már a teljes nemzetközi cégcsoport rendelkezésére állnak. Ilyen a 2019-ben piacra dobott autonóm ipari takarítórobot és a 2020-as fejlesztésű mobil UV fertőtlenítő eszköz is.

(Borítókép: B+N Referencia Zrt.)

Rovatok