Index Vakbarát Hírportál

Mindenki megkapja az szja-visszatérítést február 15-ig

2022. február 4., péntek 09:50 | aznap frissítve

Minden érintett megkapja február 15-ig a családi adó-visszatérítést – erről Varga Mihály beszélt aTv2 Mokka című műsorában. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a kormány 1,9 millió embernek mintegy 610 milliárd forintot fizet ki.

Azok, akik nem nyilatkoztak a nekik járó összegről tavaly december 31-ig, azoknak soron kívül utalhat majd az adóhatóság. Varga Mihály elmondása szerint 161 ezer családnak kézbesítik majd postán a pénzt.

A tárcavezető a műsorban kifejtette, hogy korábban még nem volt hasonló nagyságrendű kormánydöntés, amit a gazdaság jó teljesítménye tett lehetővé.

Az elmúlt 30 év legnagyobb növekedése

A 2021-es teljes évre 6,8-6,9 százalékos gazdasági növekedés várható, ami az elmúlt harminc év legjobb adata – jelentette ki Varga Mihály Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján.

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy idén várhatóan csökken a növekedés üteme, de szerinte így is meghaladja majd az öt százalékot.

A gazdaságfejlesztés mellett a fogyasztói oldal határozza meg a gazdasági növekedést 2022-ben – tette hozzá a tárcavezető.

Rovatok