Index Vakbarát Hírportál

A Fintech meghódíthatja a kriptovilágot is

2022. február 7., hétfő 07:47

A kisvállalkozók válságán sokat enyhítő Fintech ezúttal a kriptoválság kezelésével is foglalkozik majd.

Korábban a Square nevet viselő, mai nevén Blockchain, okostelefonhoz csatlakoztatható kártyaolvasóval rukkoltak elő még 2009-ben, amely kiszámítható árazást tett lehetővé, így a kereskedelmeket megkímélte a drasztikusan magas szolgáltatói díjaktól. Ezután a banki szolgáltatásokra is kiterjesztette hatását, és ma már jóformán elmondhatjuk, hogy a fizetési ökoszisztéma minden területét újításokkal könnyíti.

A céget Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és Jim McKelvey üvegműves hozták létre. 

Céljuk, hogy egy olyan egységes szolgáltatást hozzanak létre, amely összevonja az összes kereskedői szolgáltatást.

A Blockchain szolgáltatása immár célba vette a kriptovaluta világát is. Segítené a befektetőket és igyekezne megoldani a kriptoválságot. Ez egy digitális, nyilvántartási könyv, mely nem csak egy központi helyen tárolva, a sok befektetővel megosztva, hanem másolatok ezrei léteznek már a világon, üzleti szervereken és otthoni gépeken.

Minden tranzakció el van látva időbélyeggel és digitális aláírással – tájékoztat a Fintechzone. Ahányszor a hálózatban szereplő bármely résztvevő részére végbemegy egy újabb tranzakció, az megjelenik és rögzül a listában, ezáltal minden sokkal tisztábban és egyszerűbben visszakövethető.

Rovatok