Index Vakbarát Hírportál

Tállai András: a koronavírus-válság alatt megerősödtek a családi támogatások

2022. február 17., csütörtök 07:06

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a Pénzügyminisztérium csak segíteni szeretne: közel ezermilliárd forint maradhat a családoknál adókedvezményekből, azonban ennek ellenére sokan elfelejtenek a létezéséről. Az államtitkár szerint családi támogatások nem csökkentek a járvány alatt, sőt, újabb intézkedések lettek bevezetve.

Az idén összességében csaknem ezermilliárd forint maradhat a családoknál adókedvezményekből – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek. Majd hozzátette, hogy sokan elfelejtenek időben élni a lehetőséggel, pedig a családi adókedvezmények képesek megemelni a gyermekes szülők fizetését. 

A Pénzügyminisztérium segíteni szeretne 

– hangsúlyozta ki az államtitkár, majd hozzátette, hogy míg 2020 januárjában 38 ezren vették igénybe a négy- vagy többgyermekes anyáknak járó adókedvezményt, addig decemberben már 44 ezren. A családi adókedvezménynél jobb a helyzet, 2020 januárjában 664 ezren, júniusban már 687 ezren kapták kezükhöz a támogatást. 

Természetesen azoknak a szülőknek, akik a januári bérszámfejtési határidőt lekésték, nem vész el a családi kedvezményük: az érintettek a legkorábban jövőre az szja-bevallásukban kérhetik vissza az összeget. 

Tállai András kiemelte, hogy a kormány családtámogató politikáját még a koronavírus-válság sem tudta ledönteni a lábáról, sőt, a kormány számos új, családokat segítő intézkedést vezetett be: 

(Borítókép: Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára 2020. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok