Index Vakbarát Hírportál

A használt és a négy évszakos gumiabroncs is kompromisszum

2022. február 21., hétfő 09:33

Árérzékeny a magyar autósok többsége, ahogy finomkodva mondani szokás. Egyszerűbben fogalmazva nem vagyunk jól eleresztve anyagilag, és a tavaszi gumiabroncscsere idején sokakban felmerül a kérdés, milyen ötlet használt abroncsot, netán négy évszakos gumit vásárolni. A kérdésekre a Magyar Gumiabroncs Szövetség szakértőinek segítségével adunk választ.

Ahogy szinte minden árucikknek, az új gumiabroncsoknak is emelkedett az ára, ezért egyre inkább előtérbe kerül alternatívaként a használt és a négy évszakos abroncsok beszerzése.

Csakhogy érdemes néhány fontos szempontot figyelembe venni az ilyenek vásárlása előtt. A Magyar Gumiipari Szövetség szakértői összefoglalták a megfontolandó tanácsokat.

A szakemberek továbbra is azt találják a legjobb megoldásnak, hogy új gumiabroncsokkal oldjuk meg a lecserélendő gumik pótlását. Csak az újonnan és számlával együtt vásárolt gumiabroncshoz jár garancia és energiatanúsítvány. Vásárlás előtt járjunk utána autónk gyártói képviseletnél vagy kérjük ki szakértő véleményét, hogy milyen típusú és méretű abroncs lenne a legalkalmasabb. A választék óriási, jó eséllyel mindenki megtalálja az autózási szokásainak és a pénztárcájának egyaránt megfelelő megoldást.

(Borítókép: Hazai gumiabroncs vállalat  2022. január 28-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok