Index Vakbarát Hírportál

Rémhírterjesztés miatt feljelentést tett a Raiffeisen Bank

2022. március 4., péntek 15:30

A pénzintézet tájékoztatása szerint likviditásuk bőséges, működésük zavartalan.

A Raiffeisen Bank a vállalathoz beérkezett sajtóérdeklődésekre reagálva a Magyar Nemzeti Bank ma reggeli nyilatkozatával összhangban megerősíti, hogy likviditása bőséges, tőkehelyzete kiváló, működése zavartalan.

A bank tőkehelyzete stabil, likviditása az MNB elvárásait többszörösen meghaladja, az orosz–ukrán konfliktus pedig nincs közvetlen hatással a működésre

– közölte a pénzintézet.

Fantasztikus évet zártunk, a magyar Raiffeisen Bank 2021-ben több mint 36 milliárd forint eredményt ért el, ami története során egyedülálló, és az előző évhez viszonyítva 150 százalékos növekedést jelent 

– fogalmazott Zolnai György, a bank vezérigazgatója.

Mint írták, a bank jól tőkésített, az orosz–ukrán konfliktus nincs közvetlen hatással a működésére, mivel a Raiffeisen Bankcsoportban minden leánybank országonként önfinanszírozó. A magyar Raiffeisen Bank nagymértékű, az MNB elvárásait többszörösen meghaladó, folyamatos likviditással rendelkezik

A Raiffeisen Bank International hitelminősítését, stabilitását egy napon belül két nemzetközi hitelminősítő – a Standard & Poor’s és a Moodys – is megerősítette, miközben az elmúlt napokban egyes csatornákon ezzel ellentétes, megalapozatlan információk terjedtek.

A pénzintézet tájékoztatása szerint a Raiffeisen Bank az ilyen információk szervezett terjesztőivel szemben megtette a rendőrségi feljelentést rémhírterjesztés miatt.

Az MNB alelnöke ma reggeli televízióinterjújában is megerősítette: nincs probléma a magyar bankrendszerben, jó állapotban van, stabilan működik.

(Borítókép: A Raiffeisen Bank, az osztrák Raiffeisen Bank International AG [RBI] magyarországi leányvállalatának egyik fiókja a főváros III. kerületében, a Szépvölgyi úton. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok